Barcelona spillerbedømmelser mod Athletic Bilbao: 9/10 trio Messi, Pedri, de Jong styrer showet; resten får 6 eller højere

Lionel Messi, Pedri og Frenkie de Jong var medvirkende til, at Barcelona kom bagud og slog Athletic Bilbao med 3-2 onsdag.

Barcelona fik den værst tænkelige start på kampen, da Inaki Williams bragte Athletic Bilbao foran i det tredje minut, da han slog Marc-Andre ter Stegen fra lige inden for feltet efter at have undveget en halvhjertet udfordring fra Clement Lenglet. Gæsterne voksede dog langsomt ind i kampen, efter at Bilbao havde domineret de tidlige kampe.

Spillet var igen på lige fod i det 14. minut, da Frenkie de Jong viste enorm opmærksomhed og bevægelse for at hægte sig på Lionel Messi’s lange aflevering, inden han loopede bolden mod en umarkeret Pedri, der headede bolden i nettet. Pedri blev derefter forsørger, da han syv minutter før pausen lagde Messi op til et indspil, efter at han havde overrasket Unai Simon.

Barcelona fortsatte med at presse på og skabe chancerne, og det var Messi, der igen kom på måltavlen lige efter en time, da han var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt for at omsætte Antoine Griezmanns tilbagelægning. Messi blev også nægtet to gange af træværket, og det var et under, hvordan Barcelona ikke havde sat scoringen uden for Bilbaos rækkevidde på vej ind i kampens sidste kvarter.

Bilbao fik dog håb om et sent comeback, da anfører Iker Muniain scorede et glimrende langskudsmål i det sidste minut af den ordinære spilletid. Barcelona holdt dog fast og hentede alle tre point og rykkede op på tredjepladsen i La Liga-tabellen. Den hårde tackling styrer nu Ronald Koemans mandskab efter en afgørende sejr over Athletic Bilbao onsdag.

Marc-Andre ter Stegen: 6/10

Embed from Getty Images

Der var andre Barcelona-stjerner, der var mere skyldige i det åbningsmål, som Inaki Williams scorede. Men med den kvalitet, som han har, kunne ter Stegen have gjort det bedre for at parere forsøget fra Athletic Bilbao-angriberen væk. Han lavede dog et par redninger for at sikre, at Barcelona holdt sin føring intakt. Kunne dog ikke have gjort noget for at afvise Iker Muniain.

Sergino Dest: 6/10

Dest fik en dårlig start på kampen, og det var ham, der mistede bolden højere oppe på banen, inden Bilbao udløste det ekspressive kontraangreb, der resulterede i det første mål. Herefter satte han dog ikke rigtig en fod forkert defensivt og vandt hver af de 3 grunddueller, han bestred. Men det var endnu en kamp, hvor hans slutprodukt ikke levede op til kravene. Det skal han have rettet op på.

Ronald Araujo: 7/10

Araujo, der var den bedste af de mange bagspillere for Barcelona, leverede et par afgørende knusende tacklinger, lavede 4 clearinger og et par opfangninger, mens han vandt 6 af de 7 dueller, han deltog i. Viste sine forbedrede kvaliteter på bolden, idet han kun mistede boldbesiddelse 4 gange, mens han forsøgte at skubbe Barcelona fremad.

Clement Lenglet: 6/10

I en forglemmelig start på kampen, efterlod Lenglet meget at ønske med sin halvhjertede udfordring for at stoppe Inaki Williams i hans spor. Herefter ryddede franskmanden dog godt op og var især imponerende i luften. Han var præcis som altid med bolden for fødderne og misbrugte kun 5 afleveringer.

Jordi Alba: 6,5/10

Det var en meget u-Alba-agtig præstation af spanieren, som ikke fik mange chancer til at forme mulighederne. Endte dog med at skabe en stor chance og var involveret i opbygningen til Lionel Messi’s andet mål, men udgjorde ellers næppe en trussel. Defensivt var han ganske solid og lavede hele 6 interceptions.

Pedri: 9/10

1 – I en alder af 18 år og 42 dage er @FCBarcelona’s Pedri González 🇪🇸 blevet den yngste spiller til både at score og assistere i en @LaLigaEN kamp på det nye San Mamés. Dåb. pic.twitter.com/jkkIK8sFwZ

– OptaJose (@OptaJose) January 6, 2021

Der er bare ikke til at stoppe det lille geni, som endnu engang var stærkt involveret i den sidste tredjedel. Det unge vidunderbarn var først på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og headede udligningsmålet ind til Barcelona. Aftenens geniale øjeblik var dog, da Pedri satte Messi på plads til sin første scoring med et snedigt baglæns vip, efter at han fangede Unai Simon på afveje. Skabte også 2 andre chancer.

Sergio Busquets: 6/10

En kamp med mange fejl og mangler for Busquets. Den rutinerede midtbanespiller lod unødvendigt Barcelona-forsvarerne stå højt og tørt efter at have ladet op for at lukke rummet i optakten til Bilbaos første. I resten af kampen var der dog næppe nogen klager fra ham, selv om hans manglende mobilitet begrænser ham en del i disse dage. Ordentlig som altid i boldbesiddelse og spillede nogle kloge bolde.

Frenkie de Jong: 9/10

Det ser ud til, at de Jong langsomt men sikkert er ved at komme til sin ret i Barcelona, og hans aktier fortsatte med at stige i onsdags. Hollænderen viste strålende bevægelse og fin opmærksomhed for at sætte Pedri op til sit mål. Senere i kampen kunne de Jong have snuppet endnu en assist, blot Messi ikke fandt vej til målet. Typisk lagde et skift uden for bolden og gennemførte 6 interceptions.

Antoine Griezmann: 8/10

8 – Mod Athletic (3 skud, 1 assist og 3 vigtige afleveringer) lavede Antoine Griezmann 🇫🇷 otte genpresninger, mere end i nogen anden kamp for @FCBarcelona i alle konkurrencer. Work. pic.twitter.com/7hsjVh16lh

Griezmanns søgen efter et mål fortsatte mod Bilbao, men det var ikke desto mindre en fremragende præstation af franskmanden. VM-vinderen fra 2018 var målrettet i sin opvisning og stormede resolut fremad.

På en anden dag havde han måske fundet vej til målet, men i onsdags lagde han Messi op til sit andet mål med et smart cut-back. Som altid undgik han ikke de defensive opgaver og lavede hele 8 genpresninger i kampen.

Lionel Messi: 9/10

En næsten perfekt præstation af Messi. Messi så meget mere drevet ud og åbnede spillet på en dygtig måde i optakten til Pedris mål. Han producerede derefter to strålende afslutninger for at få et dobbelt mål. På en anden dag kunne Barcelona-anføreren endda have fejret et hattrick, da to af hans skud ramte træværket. Messi gav dog bolden væk ved Bilbaos andet mål, og det var hans eneste fejl i aften.

2 – Lionel Messi 🇦🇷 er blevet den første @FCBarcelona-spiller, der har scoret to mål på det nye San Mamés i @LaLigaEN – den tidligere spiller, der har scoret to mål i en LaLiga-udekamp for klubben mod Athletic Club, var Javier Saviola 🇦🇷 i april 2002 på det gamle San Mamés. Helliget. pic.twitter.com/gaS429I0xw

Ousmane Dembele: 7/10

Endnu en imponerende præstation af Dembele, på trods af at han hverken scorede et mål eller leverede en assist. Dembele sørgede dog for en tiltrængt energiindsprøjtning i den sidste tredjedel og bragte noget andet til bordet i forhold til de andre omkring ham. Franskmanden kørte på Bilbaos forsvarsspillere ved enhver given lejlighed og skabte også 3 åbninger. Superb.

SUBSTITUTTER

Oscar Mingueza: N/A

Igang for Dest med 15 minutter tilbage, var Mingueza stort set solid i kampens slutfase.

Martin Braithwaite: N/A

Braithwaite erstattede Dembele i det 75. minut og pressede effektivt højere oppe på banen, men spillede ikke nok til at berettige en bedømmelse.