2018 Daytona 500 tulokset, leaderboard, voittaja:

DAYTONA BEACH, Fla. — Kaksikymmentä vuotta sitten Dale Earnhardt Sr. voitti ainoan Daytona 500 -kisansa. Austin Dillon oli vasta 7-vuotias. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Dillon voitti Suuren amerikkalaisen kisan Earnhardtin nro 3:lla.

27-vuotias Dillon voitti sunnuntaina Daytona 500:n 60. osakilpailun jatkoajalla pyörähdettyään ja ohitettuaan Aric Almirolan viimeisellä kierroksella. Se on Dillonin uran toinen voitto ja tarkoittaa sitä, että hän palaa pudotuspeleihin taistelemaan NASCAR-mestaruudesta myöhemmin tällä kaudella.

Kenttä ajoi yksissä tuumin 10 kierrosta ennen loppua, kun Ryan Blaney jatkoi vauhdinpitoa johdettuaan yli 100 kierrosta, kun William Byron pyörähti lähelle alku- ja maaliviivaa, mikä aiheutti varoituksen ja valmisteli maalin.

Uudelleenkäynnistyksessä Blaney vaihtoi johtopaikkaa Denny Hamlinin ja vuoden 2017 Daytona 500 -voittajan Kurt Buschin kanssa, ennen kuin iso kierros tuli. Näytti siltä, että Blaney osui Buschin takapuskuriin, jolloin tämä joutui takakierteeseen ja ajoi ulos yhdessä paalupaikalta startanneiden Alex Bowmanin, Matt DiBenedetton, Ricky Stenhouse Jr:n kanssa, Ryan Newman ja vuoden 2017 Cup-mestari Martin Truex Jr. Massiivinen romahdus lähetti kisan jatkoajalle.

Ei mainosta saatavilla

Hamlin johti kenttää vihreälle jatkoajalla, mutta Almirola ohitti hänet takasuoralla. Ruutulipulle tultaessa Dillon pääsi Almirolan selkään ja pyöräytti tämän matkalla maaliin.

Vaihe 1: Kurt Busch voittaa, kun useat playoff-kuljettajat romuttuvat

Kurt Busch johti suurinta osaa kierroksista koko kisan ensimmäisen etapin ajan ja se jatkui 60. kierroksella, kun hänen ja Alex Bowmanin takana syntyi iso hylky.

2017 vuoden tulokas Erik Jones pääsi irti yrittäessään ohitusta etapin viimeisellä kierroksella ja vei mukanaan muitakin autoja seinään, mukaan lukien 7-kertainen sarjan mestari Jimmie Johnson.

No ad available

Jones, Johnson, Ty Dillion, Daniel Suarez, William Byron, Ryan Blaney, Martin Truex Jr, Ricky Stenhouse Jr. ja Kyle Larson olivat kaikki virallisesti mukana romutuksessa. Jones, Johnson, Suarez ja Ty Dillion eivät palaa kisaan. Tässä katsaus kärkikymmenikköön ja pistesijoituksiin ensimmäisen vaiheen jälkeen.

Suuri hylky toisessa vaiheessa

Kakkosvaiheen loppupuolella Chase Elliott pyörähti takasuoralla ja romutti autonsa täysin, jolloin Danica Patrick, Kasey Kahne, Michael McDowell, David Ragan ja Vegasin ennakkosuosikki Brad Keselowski menehtyivät. Myös Kevin Harvick otti huomattavia vaurioita kolarissa.

Patrickille hylky oli uran päättävä. Daytona 500 oli Patrickin uran viimeinen NASCAR-kisa. Viiden kauden aikana Patrick saavutti seitsemän top-10-sijoitusta ja yhden paalupaikan, joka tuli vuoden 2013 Suuressa Amerikan kisassa. 35-vuotias on ensimmäinen nainen, joka on johtanut kierroksia vihreän alla Cup-sarjassa sekä johtanut kierrosta ja päässyt paalupaikalle.

”Kaverit – koko tiimi – teki todella hyvää työtä. Tiedän, että saimme tämän kasaan vähän aikaa sitten – kuukausi sitten – se on suuri tehtävä saada auto valmiiksi superspeedwaylle, joka on kilpailukykyinen. Mutta niin se oli. Sanoin aiemmin tänään, että minusta tuntuu, että koko homma oli täydellistä, kun GoDaddy oli autossa ja se oli taas vihreä”, Patrick sanoi. ”Mutta sen ei vain pitänyt tapahtua tänään. Mutta olen ylpeä – ajoimme kilpaa koko kisan ajan – paitsi vähän ensimmäisen etapin lopussa, kun näytin vain hölmöltä kaikkien autojen kanssa, joilla ei ollut renkaita ja renkaita. Muuten ajoimme kilpaa. Se oli kilpailukykyistä. Muuta ei voi tehdä. Se on Daytonan uhkapeliä.”

Harvick yritti palata radalle romutuksen jälkeen, mutta ajoi varikkotielle ja on valmis tältä päivältä. Myöhemmin vaiheessa Ricky Stenhouse Jr. sylki höyryä ulos autostaan, mutta pystyi tuomaan sen varikkotielle ja pääsemään takaisin radalle.

Jos jäit paitsi The Great American Race -kisan tapahtumista, voit tutustua alla olevaan liveblogiimme. Jos sinulla on ongelmia blogin katsomisessa, klikkaa tästä.